A.4. Subversion-sites

Sinds juli 2012 gebruikt FreeBSD Subversion als het primaire versiebeheersysteem om alle broncode van FreeBSD, de documentatie, en de Portscollectie op te slaan.

Opmerking:

Subversion is hoofdzakelijk een gereedschap voor ontwikkelaars. De meeste gebruikers dienen FreeBSD Update te gebruiken om het basissysteem van FreeBSD bij te werken, en Portsnap om de FreeBSD Portscollectie bij te werken.

Het spiegelsite-netwerk voor Subversion van FreeBSD bevindt zich nog in de beginfase en zal waarschijnlijk veranderen. Reken er niet op dat deze lijst van spiegelsites statisch is. In het bijzonder zullen de SSL-certificaten van de servers op een gegeven moment veranderen.

In Subversion worden URLs gebruikt om een depot aan te duiden in de vorm van protocol://hostnaam/pad. Spiegelsites kunnen verschillende protocollen ondersteunen zoals hieronder is gespecificeerd. Het eerste gedeelte van het pad is het FreeBSD-depot wat benaderd moet worden. Er zijn drie verschillende depots, base voor de broncode van het basissysteem van FreeBSD, ports voor de Portscollectie, en doc voor de documentatie. De URL svn://svn0.us-east.FreeBSD.org/ports/head/ specificeert de hoofdtak van het ports-depot op de spiegelsite svn0.us-east.FreeBSD.org, gebruikmakend van het svn-protocol.

Alle spiegelsites bevatten alle depots.

De FreeBSD Subversion hoofdserver, svn.FreeBSD.org, is publiekelijk toegankelijk als alleen-lezen. Dit kan in de toekomst veranderen, dus gebruikers worden aangeraden om een van de officiŽle spiegelsites te gebruiken. Gebruik http://svnweb.FreeBSD.org om de Subversion-depots van FreeBSD met een webbrowser te bekijken.

NaamProtocollenLocatieSSL-vingerafdruk
svn0.us-west.FreeBSD.orgsvn, http, httpsVerenigde Staten, CaliforniŽSHA1 79:35:8F:CA:6D:34:D9:30:44:D1:00:AF:33:4D:E6:11:44:4D:15:EC
svn0.us-east.FreeBSD.orgsvn, http, httpsVerenigde Staten, New JerseySHA1 06:D1:23:DE:5E:7A:F7:2B:7A:7E:74:95:5F:54:8D:5C:B0:D6:2E:8F

All FreeBSD documents are available for download at https://download.freebsd.org/ftp/doc/

Questions that are not answered by the documentation may be sent to <freebsd-questions@FreeBSD.org>.
Send questions about this document to <freebsd-doc@FreeBSD.org>.