6. Als u problemen heeft

De meeste PR's gaan door het systeem en worden snel geaccepteerd; soms loopt GNATS echter achter en kan het zijn dat u uw email-bevestiging pas na 10 minuten of zelfs later ontvangt. Wees alstublieft geduldig.

Tevens geldt, omdat GNATS alle invoer via email ontvangt, dat het absoluut noodzakelijk is dat FreeBSD alle inzendingen door spam-filters haalt. Als u binnen een uur of twee geen antwoord krijgt, kan uw PR misschien zijn opgeslokt; als dit zo is, neem dan alstublieft contact op met de GNATS-beheerders op en vraag om hulp.

Opmerking:

Een veelvoorkomende anti-spam-maatregel is het vergelijken met vele vormen van misbruik die in HTML-gebaseerde email voorkomen (alhoewel niet noodzakelijk het slechts opnemen van HTML in een PR). We raden het gebruik van HTML-gebaseerde email voor het versturen van PR's sterk af: niet alleen is het waarschijnlijker dat het niet door de filters komt, het heeft ook de neiging om de database te verstoppen. Oude platte email wordt sterk geprefereerd.

In zeldzame gevallen zult een bug in GNATS tegenkomen waarbij een PR geaccepteerd is en een volgnummer toegewezen heeft gekregen maar waarbij het niet op de lijst van PR's van een van de opvraag-webpagina's staat. Het kan zijn gebeurd dat de index van database niet meer met de database zelf is gesynchroniseerd. De manier waarop u dit kunt testen is door de webpagina bekijk een enkel PR op te roepen en te kijken of het PR wordt vermeld. Als dat zo is, stel dan alstublieft de GNATS-beheerders op op de hoogte. Merk op dat er een cron-taak is die de database periodiek herbouwt, dus u hoeft geen actie te ondernemen tenzij u haast heeft.

All FreeBSD documents are available for download at https://download.freebsd.org/ftp/doc/

Questions that are not answered by the documentation may be sent to <freebsd-questions@FreeBSD.org>.
Send questions about this document to <freebsd-doc@FreeBSD.org>.