Γράφοντας Αναφορές Προβλημάτων για το FreeBSD

Dag-Erling Smorgrav

Γράφτηκε από  
Αναθεώρηση: 43184
Νομική Σημείωση
Τελευταία τροποποίηση στις 2013-11-13 07:52:45 από hrs.
Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει πως να μορφοποιήσετε και να στείλετε μια αναφορά προβλήματος στην ομάδα ανάπτυξης του FreeBSD.

[ HTML σε τμήματα / HTML σε ένα τμήμα ]

Πίνακας Περιεχομένων
1. Εισαγωγή
2. Πότε να στείλετε μια αναφορά προβλήματος
3. Προετοιμασία
4. Γράφοντας αναφορές προβλημάτων
5. Απαντήσεις
6. Αναφορές
Ευρετήριο

1. Εισαγωγή

Μια από τις πιο αποκαρδιωτικές εμπειρίες που μπορεί κάποιος να έχει σαν χρήστης ενός προγράμματος είναι να στείλει μια αναφορά προβλήματος μόνο και μόνο για να δει να την κλείνουν απότομα με μια σύντομη και απότομη εξήγηση όπως π.χ. «αυτό δεν είναι πρόβλημα» ή «λάθος PR». Κατά παρόμοιο τρόπο, μια από τις πιο αποκαρδιωτικές εμπειρίες ενός προγραμματιστή είναι να κατακλύζεται από αναφορές προβλημάτων που δεν είναι πραγματικά προβλήματα αλλά αιτήσεις για βοήθεια και υποστήριξη ή αναφορές που περιέχουν λίγες έως καθόλου πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα και πως μπορεί κάποιος να το αναπαράγει.

Αυτό το κείμενο είναι μια προσπάθεια να περιγράψουμε πως μπορείτε να γράφετε καλές αναφορές προβλημάτων. Τι είναι, θα αναρωτιέστε, μια καλή αναφορά προβλήματος; Λοιπόν, για να είμαστε ακριβείς, μια καλή αναφορά προβλήματος είναι αυτή που μπορεί να αναλυθεί και να τη χειριστεί κάποιος γρήγορα, με αποτέλεσμα την ικανοποίηση τόσο του αποστολέα όσο και του προγραμματιστή που την ανέλαβε.

Το κυριότερο μέρος αυτού του άρθρου αναφέρεται στις αναφορές προβλημάτων του FreeBSD. Τα πιο πολλά από όσα θα πούμε εδώ ισχύουν όμως και γενικότερα, για πολλά άλλα πράγματα.

Αυτό το άρθρο είναι οργανωμένο θεματικά κι όχι χρονολογικά, οπότε είναι πιο σωστό να το διαβάσετε ολόκληρο πριν στείλετε κάποια αναφορά προβλήματος και όχι να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό, βήμα προς βήμα.

Αυτό το κείμενο, και άλλα κείμενα, μπορεί να βρεθεί στο ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/doc/

Για ερωτήσεις σχετικά με το FreeBSD, διαβάστε την τεκμηρίωση πριν να επικοινωνήσετε με την <questions@FreeBSD.org>.

Για ερωτήσεις σχετικά με αυτή την τεκμηρίωση, στείλτε e-mail στην <doc@FreeBSD.org>.