Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τις Λίστες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του FreeBSD

Η Ομάδα Τεκμηρίωσης του FreeBSD

Αναθεώρηση: 43184
Τελευταία τροποποίηση στις 2013-11-13 07:52:45 από hrs.
Περίληψη

Το άρθρο αυτό αποτελεί τις συχνές ερωτήσεις για τις λίστες ταχυδρομείου του FreeBSD. Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε σε αυτό το έργο, στείλτε ένα email στην ηλεκτρονική λίστα ομάδας τεκμηρίωσης του FreeBSD. Η τελευταία έκδοση αυτού του εγγράφου είναι πάντοτε διαθέσιμη στην Δικτυακή τοποθεσία του FreeBSD. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε ως ένα μεγάλο αρχείο HTML ή και ως απλό κείμενο, PostScript, PDF, κ.λ.π. από τον Διακομιστή FTP του FreeBSD. Μπορεί επίσης να θέλετε να ψάξετε σε αυτό το άρθρο.

[ HTML σε τμήματα / HTML σε ένα τμήμα ]

Πίνακας Περιεχομένων
1. Εισαγωγή
2. Συμπεριφορά (Etiquette) στις Λίστες
3. Επαναλαμβανόμενα Θέματα στις Λίστες Ταχυδρομείου
4. Τι είναι το «Bikeshed»;
5. Ευχαριστίες

1. Εισαγωγή

Όπως συνηθίζεται στα κείμενα των Συχνών Ερωτήσεων (FAQ), το κείμενο αυτό περιέχει τις πιο συχνές ερωτήσεις που σχετίζονται με τις λίστες ταχυδρομείου του FreeBSD (και φυσικά τις απαντάει!). Αν και ο αρχικός σκοπός των FAQ ήταν να μειώσουν το εύρος ζώνης που απαιτείται από την συνεχόμενη απάντηση των ίδιων και ίδιων ερωτήσεων, τα FAQ τελικά καθιερώθηκαν ως μια πολύ χρήσιμη αυτόνομη πηγή πληροφοριών.

Το κείμενο αυτό προσπαθεί να αντιπροσωπεύσει την κοινά αποδεκτή γνώμη της κοινότητας και ως τέτοιο, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ότι είναι απόλυτα έγκυρο. Αν ωστόσο βρείτε τεχνικά λάθη ή έχετε να προτείνετε θέματα που πρέπει να προστεθούν, παρακαλούμε στείλτε μας μια αναφορά προβλήματος (PR) ή ένα email στην ηλεκτρονική λίστα ομάδας τεκμηρίωσης του FreeBSD. Ευχαριστούμε!

1.1. Ποιος είναι ο σκοπός των λιστών ταχυδρομείου του FreeBSD;
1.2. Ποιο είναι το κοινό για τις λίστες ταχυδρομείου του FreeBSD;
1.3. Είναι όλες οι λίστες του FreeBSD ανοιχτές για συμμετοχή από τον καθένα;
1.4. Πως μπορώ να εγγραφώ;
1.5. Πως μπορώ να διαγραφώ;
1.6. Είναι διαθέσιμα τα αρχεία των λιστών;
1.7. Είναι διαθέσιμες οι λίστες σε μορφή περίληψης;

1.1.

Ποιος είναι ο σκοπός των λιστών ταχυδρομείου του FreeBSD;

Οι λίστες ταχυδρομείου του FreeBSD αποτελούν το βασικό κανάλι επικοινωνίας για την κοινότητα του FreeBSD. Καλύπτουν πολλές διαφορετικές περιοχές θεμάτων και ενδιαφερόντων.

1.2.

Ποιο είναι το κοινό για τις λίστες ταχυδρομείου του FreeBSD;

Αυτό εξαρτάται από τον κανονισμό της κάθε λίστας. Μερικές λίστες είναι περισσότερο προσανατολισμένες στους προγραμματιστές. Άλλες προσανατολίζονται περισσότερο στην κοινότητα του FreeBSD ως σύνολο. Παρακαλούμε δείτε αυτή τη λίστα για την τρέχουσα περίληψη.

1.3.

Είναι όλες οι λίστες του FreeBSD ανοιχτές για συμμετοχή από τον καθένα;

Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τον κανονισμό της κάθε λίστας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε τον κανονισμό της λίστας που σας ενδιαφέρει πριν αρχίσετε να δημοσιεύετε σε αυτήν και να τον σέβεστε σε κάθε δημοσίευση σας. Αυτό βοηθάει όλους τους συμμετέχοντες να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τις λίστες μας.

Αν διαβάζοντας τους κανονισμούς για τις παραπάνω λίστες, δεν μπορείτε ακόμα να αποφασίσετε σε ποια λίστα να στείλετε την ερώτηση σας, μάλλον θα πρέπει να την στείλετε στην freebsd-questions (αλλά δείτε πρώτα παρακάτω).

Σημειώστε επίσης ότι κατά παράδοση οι λίστες είναι ανοιχτές και σε άτομα που δεν έχουν εγγραφεί σε αυτές. Αυτή η επιλογή είναι εσκεμμένη, με σκοπό να βοηθήσει τους νέους χρήστες να εισέλθουν πιο εύκολα στην κοινότητα του FreeBSD, και να ενισχύσει την ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών. Ωστόσο, λόγω κακής χρήσης από συγκεκριμένα άτομα, κάποιες λίστες έχουν τώρα τον περιορισμό ότι κάθε μήνυμα από μη-μέλος θα πρέπει να ελέγχεται χειροκίνητα για να εξασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλο.

1.4.

Πως μπορώ να εγγραφώ;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την διεπαφή Web του Mailman για να γραφείτε σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες λίστες.

1.5.

Πως μπορώ να διαγραφώ;

Με τον ίδιο τρόπο που εγγραφήκατε. Ή μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται στο τέλος κάθε μηνύματος που στέλνει η λίστα.

Σας παρακαλούμε μη στέλνετε μηνύματα διαγραφής απευθείας σε δημόσιες λίστες. Πρώτα από όλα, αυτό δεν θα επιτύχει το σκοπό σας, και δεύτερον θα εκνευρίσει τους υπάρχοντες συνδρομητές οι οποίοι θα λογομαχήσουν εναντίον σας. Πρόκειται για κλασικό λάθος κατά τη χρήση λιστών ταχυδρομείου και σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε να το αποφύγετε.

1.6.

Είναι διαθέσιμα τα αρχεία των λιστών;

Ναι. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ταξινομημένα κατά θέμα.

1.7.

Είναι διαθέσιμες οι λίστες σε μορφή περίληψης;

Ναι. Δείτε τη διεπαφή web του Mailman.

Αυτό το κείμενο, και άλλα κείμενα, μπορεί να βρεθεί στο ftp://ftp.FreeBSD.org/pub/FreeBSD/doc/

Για ερωτήσεις σχετικά με το FreeBSD, διαβάστε την τεκμηρίωση πριν να επικοινωνήσετε με την <questions@FreeBSD.org>.

Για ερωτήσεις σχετικά με αυτή την τεκμηρίωση, στείλτε e-mail στην <doc@FreeBSD.org>.